Wintersport

Laat u verrassen door de vele activiteiten voor jong en oud in het Reuzengebergte, die bijzonder sneeuwzeker is. Het gezellige skicentrum Spindleruv Mlyn ligt in het hart van het Reuzengebergte aan de oever van de rivier de Elbe. Dit plaatsje kan met recht de parel van de Tsjechische skigebieden genoemd worden want het is het grootste wintersportcentrum van Tsjechië. De twee grote gebieden in Spindleruv Mlyn zijn Svaty Petr en Medvedin. Deze beschikken beiden over tal van stoeltjes- en sleepliften die met de modernste technieken zijn uitgerust. Er zijn diverse afdalingen, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Ook voor snowboarders zijn de pistes een ware uitdaging. Uiteraard zijn er naast deze twee gebieden meer sleepliften met pistes in het plaatsje te vinden.

Het gezellige centrum heeft een groot aanbod van gezellige eetgelegenheden, een cocktailbar, cafeetjes en disco’s. Niet alleen skiërs hebben een voorliefde voor dit plaatsje, ook langlauffanaten kunnen zich uitleven op tal van goed geprepareerde loipes (85 km). Nieuw in Spindleruv Mlyn is een goed onderhouden aangelegde sleebaan. Deze ware rage is 4 km lang en 3 meter breed en zowel volwassenen als kinderen (onder begeleiding) kunnen hier veel wintersport plezier aan beleven.

Wie zin heeft in een bezoek aan de sauna kan terecht in één van de vele sauna’s die in het dorp aanwezig zijn. Sfeervolle tip!! Maak eens een arrenslee tocht door dit traditioneel wintersportdorp met sneeuwkanonnen!

Het wintersport plaatsje Vrchlabi wordt ook wel de toegangspoort tot het Reuzengebergte genoemd en ligt op 20 autominuten van de Stupnahoeve.

Dit charmante bergplaatsje biedt alles om een leuke wintersportvakantie te beleven en is erg geliefd bij gezinnen met kinderen. Restaurants, wenstubes, disco’s en winkels zijn in het stadje aanwezig. Snowtubing is hier ook een favoriete wintersport activiteit.